Tjitske

5. Naald in banaan

Voel jij je ook wel eens ongemakkelijk als je een banaan in het openbaar eet? Met deze truc neem je een banaan voorgesneden mee, zo in zijn schil. Je begint door bovenin, aan de bolle zijde een naald erin te steken. Vervolgens schuif je de naald van links naar rechts, door het vruchtvlees van de banaan. Je herhaalt dit telkens een aantal centimeters van elkaar af, tot je de onderkant hebt bereikt. En wanneer hij de banaan opent… is de gehele vrucht direct in plakjes gesneden! Op deze manier kun je vanuit de schil elk plakje gemakkelijk opeten. Probeer deze truc ook eens zonder dat iemand ziet wat je doet. Als je de banaan opent weet niemand hoe het kan dat hij al gesneden is!

6. Paprika snijden

Vind je een paprika snijden maar een onhandig klusje, met al die zaadjes? Dit is de beste manier om het aan te pakken. Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant eraf, gewoon dwars door de paprika heen. Het middenstuk van de paprika heeft nu nog het hart met de pitjes erin. Snijd dan de paprika zijlings in en snijd de draden waarmee de pit aan de vrucht zit door. Nu kun je de paprika gemakkelijk in stukken snijden. Druk met je vingers de steel uit de bovenkant om ook die daarna in stukken te snijden.

7. Aardappels schillen

Aardappels schillen kan een tijdrovend en vervelend werk zijn. Is het absoluut niet je favoriete bezigheid? Probeer dan eens deze kookhack. Voor je de aardappels kookt, snijd je ze rondom in, in een soort spiraal. Na het afgieten kun je zo de schil van de aardappel lostrekken. De truc werkt het beste met vastkokende aardappels en ze mogen niet al te lang doorkoken, uiteraard moeten ze wel gaar zijn.

8. Kroontjes van aardbeien

Snijd jij altijd de bovenkant van een aardbei af om de kroontjes te verwijderen? Dan weet je dat je daarmee altijd een stukje van de vrucht weggooit. Dit kan makkelijker! Pak een rietje en duw deze tegen de onderkant van de aardbei. Zo duw je de kern samen met het kroontje er gemakkelijk uit. Met deze truc eet je ook gelijk de ietwat bittere kern niet op.

9. Ui snipperen

Lukt het nooit om ui goed te snipperen, of vind je het gewoon een rotklusje? Snijd de ui doormidden en ontdoe hem van zijn vel. Pak dan gewoon een rasp en rasp de ui met de grootste stand fijn. Zo heb je snel fijngesnipperde ui voor bijvoorbeeld pastasauzen en soepen. Dit is een van die kookhacks die zo simpel is dat je denkt, ‘waarom ben ik daar niet op gekomen?’

Benieuwd waarom je een naald in een citroen zou steken en hoe je oudbakken stokbrood weer vers krijgt? Lees voor meer kookhacks verder op de volgende pagina. Wil je de kookhacks in hun werk zien? Klik dan door voor de video!


Pagina 2/3