Yentl Feenstra

Een goed excuus om vandaag een flesje open te trekken!

Yes, het is vandaag Wereld Pinot Grigio dag! Hét excuus om de kurkentrekker erbij te halen en te genieten van een glaasje. Maarre, welke gerechten passen nou eigenlijk goed bij dit smaakvolle wijntje? Of andersom natuurlijk… Wij vertellen het je!

Pasta

Pinot Grigio is een droge witte wijn met een pittige zuurgraad. Het heeft aroma’s van citroenen, limoenen, groene appels en kamperfoelie. Deze smaken gaan perfect samen met een simpele pasta! Het is niet voor niets dat (vooral in het Noorden) de Italianen wel raad weten met deze heerlijke druif. Kies bijvoorbeeld voor een pasta met courgette en pesto. Pinot is namelijk ook goed bevriend met alles wat groen is!

Visgerechten

Van heerlijk gegrilde witvis tot aan visterrines en tonijntartaar: Pinot Grigio en de onderwaterwereld zijn een match! En wist je dat de wijn ook ontzettend goed samen gaat met spicy food? Sushi met iets teveel wasabi mag dus ook gewoon!

Kip

De fruitige tonen van Pinot Grigio passen bijzonder goed bij kip. Het liefst gegrild of verwerkt in een licht voorgerecht. Kies bij een lekker kipgerecht wel voor een iets vollere variant. Dan doet-ie extra goed zijn werk!

Borrelplank

Een glaasje pinot gaat goed samen met een rijkgevulde borrelplank. Kaasjes, dungesneden vleeswaren, olijfje…  Gouden combi. Enne, omdat Pinot Grigio een verfrissende witte wijn is die koud wordt geserveerd, is het perfect voor op een terrasje in de zon. Het is niet voor niets dat de wijn zijn eigen feestdag viert nét voordat de zomer begint. Dus laat die antipasto en een glaasje – of twee – op het terras maar komen!

Lees ook: Recept: supersnelle pasta met ansjovis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Foodies magazine, Favor Flav, Startartikel, Cordier-wines | Beeld: Pexels