26 mei 2023
Yentl Feenstra

De supermarkt haalt deze noten per direct uit de schappen

Een allergie voor cashewnoten of macadamianoten? Eet dit product dan absoluut niet! Jumbo waarschuwt voor de Notenmix Macadamia Ongezouten van die in hun winkels ligt. Er is namelijk een belangrijke veiligheidswaarschuwing afgegeven voor dit product. Wij vertellen je waar het precies om gaat.

Allergie

Als je een allergie hebt, ben je vaak extra op je hoede als het gaat om het kopen van producten die je niet mag eten. Logischerwijs kijk je dan naar het etiket – want super betrouwbaar, zou je denken. Soms gaat het alleen helaas toch nog mis, zoals nu bij supermarkt Jumbo. Hier is namelijk iets fout gegaan met het etiket van een product. Ben je allergisch voor cashewnoten en/of macadamianoten? Let dan even goed op.

Veiligheidswaarschuwing

Jumbo waarschuwt voor de Notenmix Macadamia Ongezouten. Deze producten hebben een verkeerd etiket waardoor de allergenen cashewnoten en macadamianoten niet staan vermeld. Eet het product dus absoluut niet als je een allergie bent voor één van beide.

Specificaties

Het gaat om het volgende product:

  • Jumbo Notenmix Macadamia Ongezouten
  • Foutieve streepjescode: 8718452387380
  • Oorspronkelijke streepjescode: 8718452360574
  • Tenminste Houdbaar Tot (THT): 13-11-2023

Veiligheidswaarschuwing Macadamia Notenmix

Voor klanten met een allergie is het mogelijk om de notenmix terug te brengen. Indien je geen allergie voor cashewnoten of macadamianoten hebt, kun je de noten gewoon eten.

Lees ook: Waarom je gerechten met geraspte kaas niet zomaar in je airfryer moet doen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: nvwa | Beeld: Pexels, ©Jumbo