04 mei 2018
20 min.
20 pers.

limoncello zelf maken

Zelf limoncello maken is veel lekkerder

Limoncello is een zeer geliefd drankje, met name in de zomer! Deze drank is natuurlijk veel lekkerder als je ‘m helemaal zelf maakt. Deze Italiaanse likeur wordt gemaakt van -je raadt het al- veel citroenen en alcohol. Deze Italiaanse drank is te vergelijken met de Nederlandse citroenbrandewijn. Deze citroenborrel wordt voornamelijk ijskoud geserveerd en na de maaltijd als digestief gedronken.

En het is ook nog eens supersimpel om te maken!

Wat moet je doen?

  • Haal met een dunschiller de schil van de citroen af. Probeer zo min mogelijk wit van de citroen mee te krijgen, want dit is erg bitter.
  • Schenk de alcohol in een pot en doe de schillen hierbij. Laat de pot ongeveer drie dagen staan en schud het af en toe.
  • Schenk de alcohol na drie weken door een zeef. De citroenschillen heb je niet meer nodig.
  • Nu is het tijd om de siroop te maken. Doe het water en de suiker in een pan en laat dit op het vuur staan tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
  • Schenk de alcohol daarna bij de siroop. Nu kun je de limoncello in flessen schenken. Bewaar de limoncello in de koelkast en drink ‘m ijskoud!

Drink met mate.
Geen 18? Geen alcohol

Lees ook: Wil je een stralende huid? Vermijd dan deze drankjes

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Zelfmaakideetjes | Beeld: Flickr, erik forsberg

Ingrediënten
  • 1 liter zuivere alcohol (96%)
  • 1,6 liter water
  • 10 citroenen
  • 600 gram suiker