04 mei 2018

Helpt een fruitmandje echt tegen de griep of een verkoudheidje?

Dat we een verkoudheidje of griepje kunnen voorkomen door voldoende groente en fruit te eten hoeven we je niet meer uit te leggen. Van gezonde voeding krijgen we namelijk een sterk immuunsysteem dat virussen in ons lichaam kunnen voorkomen. Maar kan gezonde voeding je ook genezen van een verkoudheidje?

Dit gaat nu grondig onderzocht worden en daarbij zijn de vrijwilligers van harte welkom.

Sterker immuunsysteem

Het Academisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat een onderzoek uitvoeren of het eten van groente en fruit een verkoudheid of griepje sneller kan genezen. Hoe logisch dit misschien ook mag klinken, toch zit het net iets anders in elkaar dan je zou denken. Tuurlijk, gezonde voeding versterkt ons immuunsysteem en kan er voorzorgen dat we minder snel ziek worden. Maar of gezonde voeding kan kan helpen ons weer te genezen van een virus? Dan is een hele andere vraag.

Proefpersonen gezocht

Het AMC zoekt in samenwerking met NIZO Food Research proefpersonen die zich vrijwillig willen laten besmetten met een verkoudheidsvirus. Tijdens deze proefperiode is een paracetamolletje nog toegestaan, maar verdere middelen tegen fysieke ongemakken zijn gedurende het onderzoek verboden. Eerder onderzoek heeft al wel aangetoond dat bepaalde bestanddelen uit groente en fruit na verloop van tijd een verkoudheid wel kunnen verminderen. Het bedrijf NutriLeads heeft nu deze bestanddelen uit de voedingsmiddelen geïsoleerd en in een plantaardig voedingssupplement verwerkt. In dit nieuwe onderzoek moet gekeken worden of de nieuwe mix ook werkelijk zal leiden tot een snellere genezing van een verkoudheid.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag twee bananen eet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: AD | Beeld: Pxhere