Rowan Hattu

Opgeruimde kastjes en lades zijn een must

Of je nou een grote of kleine keuken hebt, een opgeruimde en nette keuken is altijd fijn. Want zeg nou zelf, hoe irritant is het als je dat ene kruidenpotje niet kan vinden?! Maar vrees niet, in dit artikel helpen wij jou om jouw keuken om te toveren in een opgeruimde en nette plek in slechts vier stappen. 

Haal alles uit je kast

Opruimen begint nou eenmaal met rommel maken. Dus haal alles, maar dan ook echt alles uit je keukenkastjes en probeer meteen bij het uitruimen alles te sorteren. Het helpt vaak goed om dingen weg te doen of een andere plek te geven, als je goed zicht hebt op alle spullen die je in je keuken bewaard. Misschien vind je spullen die je net zo goed kwijt kan op je zolder. Scheelt ook weer waardevolle ruimte in je keuken.

Creëer een organizing systeem

Nu je helder hebt welke spullen je wil houden en vooral in welke categorieën je deze spullen kunt indelen, is het tijd om na te denken over een logische indeling van jouw kastjes en lades. Een handige tip: organize de spullen op de plaatsen waar je ze het meeste gebruikt. Organize dus bijvoorbeeld het serviesgoed dichtbij de vaatwasser en de kruiden en oliën bij de kookplaat.

Investeer in passende organizing producten

Weet jij niet welke producten jij nodig hebt in je keuken? Dat snappen we. De producten verschillen natuurlijk per keuken. Kies bijvoorbeeld voor een kruidenrek voor je kruiden. Zoek je iets voor je pannenla? Dan is een pannenrek een goede optie. Wil je jouw voorraadkast organizen? Schaf dan verschillende soorten en maten voorraadpotten aan. En zo zijn er nog veel meer passende organizing producten. Kijk dus goed wat voor type keuken jij hebt en welke producten hier het beste bij passen.

Tot slot…

Zet gewoon een fijne playlist aan tijdens het schoonmaken en organizen. Gooi de ramen wagenwijd open voor wat frisse lucht en ga ervoor. Onthoudt ook goed: je hoeft je keuken echt niet in één dag op te ruimen. Neem je tijd en verspreid het opruimen over een aantal dagen. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Lees ook: Met deze top 10 trucjes kun je binnen tien minuten je keuken opruimen!

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Wardrobe Organizer | Beeld: Pexels