Sanne

Van een klassieke Margarita tot een lente-variant

Het is vandaag niet alleen een speciale dag omdat het 22-02-22 is. Nee, het is ook nog eens Margarita Day! Een dag waarop deze iconische cocktail in het zonnetje wordt gezet. 

De Margarita cocktail is geboren onder de zon van de Acapulco, Mexico. De zon gaat dan ook spontaan schijnen wanneer je een slokje neemt. Het originele recept – Cointreau, witte tequila, vers limoensap en een randje zout – stamt uit 1948 en werd bedacht door Margaret Sames. In al die jaren is het eenvoudige recept onveranderd gebleven. Maar dat betekent niet dat je er niet mee kunt variëren! Daarom deelt Cointreau, de basis van deze heerlijke cocktail, drie recepten: de klassieke Margarita en twee variaties. Welke ga jij het eerst proberen?

De originele Margarita

Ingrediënten:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Witte Tequila
  • 2 cl vers limoensap
  • Zout
  • IJs
  • Schijfje limoen

Zo maak je ‘m:

  • Maak een zoutrand op het glas: maak het randje van je glas vochtig met wat limoensap en dip in zout.
  • Doe alle ingrediënten (behalve het zout) in een shaker met ijs.
  • Schud krachtig tot het goed gekoeld is.
  • Giet de cocktail in een Margarita glas.
  • Garneer met een schijfje limoen.
  • Proost!

De Basilicum Margarita

Ingrediënten: 

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Resposado Tequila
  • 3 cl vers limoensap
  • 3 blaadjes basilicum
  • 3 cl sprankelende appel cider
  • IJs

Zo maak je ‘m:

  • Doe de Cointreau, tequila, limoen en basilicum in de shaker. Voeg het ijs toe en schud.
  • Zeef het mengsel fijn in een glas met ijs.
  • Maak af met sprankelende appelcider.
  • Garneer met basilicum.
  • Cheers! 

De lente Margarita

Ingrediënten:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl Tequila
  • 2 cl vers limoensap
  • 1 cl rozensiroop
  • IJs
  • Zout

Zo maak je ‘m:

  • Garneer een coupetteglas met een zoutrandje.
  • Voeg alle ingrediënten (behalve zout) toe aan een shaker met ijs en schud goed.
  • Schud tot het goed gekoeld is.
  • Zeef het mengsel fijn in het coupetteglas.
  • Garneer de cocktail met een rozenblaadje.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Deze espresso old-fashioned is de perfecte cocktail voor het weekend

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron en beeld: Cointreau