22 februari 2022
Sanne

Deze burger is, net als de datum van vandaag, aan alle kanten gelijk

Het is vandaag niet zomaar een dinsdag, de datum van vandaag is bijzonder. Het is namelijk 22-02-2202, ook wel een palindroomdag genoemd. Dat wil zeggen dat er van links naar rechts en andersom precies hetzelfde staat. En daar haakt McDonald’s leuk op in met een speciale burger!

Palindroom Burger

De unieke 22022022 burger van McDonald’s was alleen vandaag verkrijgbaar en slechts in een heel beperkte oplage. Hoe je hem ook eet, de burger is aan beide kanten precies hetzelfde opgebouwd. Er zijn slechts 22 van deze bijzondere hamburgers gemaakt in heel Nederland, en wel in het plaatsje Ede – dat natuurlijk ook een palindroom is. En als je nu baalt dat jij zo’n bijzondere burger bent misgelopen, dan kunnen we je (waarschijnlijk) geruststellen. Slechts 22 echte McDonald’s fans met een palindroomnaam, zoals Pip, Reinier, Nayan, Suus, Izzi, Kik of Aziza, mochten de snack komen proeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McDonald’s Nederland (@mcdonaldsnl)

De allereerste

Eke Bosman, bekend van het kanaal Snackspert op Instagram, had de eer om de allereerste 22022022 burger om precies 11.11 uur in Ede te proeven. “Omdat m’n naam Eke is (een palindroom dus), mocht ik deze burger samen met 21 andere palindroomers (is dit een woord?) in palindroomstad Ede komen proeven!” schrijft hij enthousiast op Instagram. “Zoals je begrijpt geef ik deze burger dan ook 8 uit 5 sterren, want zelden heb ik mij zo verbonden gevoeld met een burger.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eke Bosman (@snackspert)

Toch nog een voordeel

Heb jij geen palindroomnaam en woon je niet in de buurt van Ede? Niet getreurd! McDonald’s heeft voor iedereen vandaag een leuke aanbieding. “Het is fantastisch om zo’n uniek event met een net zo unieke burger te realiseren voor 22 échte McDonald’s fans”, zegt Mike Willemz van het fastfoodrestaurant. “Om heel Nederland mee te laten vieren in het Palindroomconcept, hebben we een lekkere Deal in de McDonald’s App. Alleen vandaag een Big Mac voor de palindroomprijs van €2,22. Happy Palindrome Day!”

Lees ook: McDonald’s lanceert heerlijke nieuwe McFlurry-smaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Instagram @mcdonaldsnl en @snackspert, Dutch Cowboys | Beeld: Pexels