Rowan Hattu

Steenbok

De Steenbok is een harde werker. Hij is vaak op een missie en wil graag de top bereiken als hij ergens zijn zinnen op heeft gezet. Tradities zijn erg belangrijk, waarbij de Steenbok veel affiniteit heeft met klassieke en traditionele dingen. Dit is daarom ook de reden dat de klassieke cocktail: Campfire Old Fashioned, heel goed past bij de Steenbok.

Dit heb je nodig en zo maak je de Campfire Old Fashioned

 • 60 milliliter whiskey
 • 45 milliliter siroop
 • 4 scheutjes chocoladebitter
 • Een scheutje vanillebonenpasta
 • 1 sinaasappelschil
 • 6 kleine marshmallows of 1 grote

Schenk de bourbon, chocoladebitter, siroop en vanillebonenpasta in een mengglas en roer dit alvast. Vouw vervolgens de sinaasappelschil om op deze manier de oliën vrij te maken en voeg deze toe aan het mengglas. Laat dit geheel een paar minuten opstijven. Giet vervolgens de inhoud van je mengglas in een cocktailglas en begin de marshmallow(s) te roosteren. Doe vervolgens je ijsblokje in het cocktailglas en voeg de geroosterde marshmallow toe.

Tweelingen

Als het je nog niet was opgevallen, de espresso-martini is in opmars. Dit drankje past daarom goed bij Tweelingen, omdat dit sterrenbeeld in is voor alles wat trending is. Bovendien wordt hun energieke vibe ondersteund door dit drankje. Het schud je wakker, maar haalt ook de scherpe kantjes eraf.

Weegschaal

Een Weegschaal leeft voor het aantrekkelijker en Instagram-waardig maken van elk moment of tafereel. Ze staan bekend om een overvloed aan wijn of cocktails in huis te hebben zodat ze altijd voorbereid zijn. Omdat de Weegschaal erg besluiteloos is, is het soms moeilijk om te kiezen tussen een wijn of een cocktail. Dus waarom niet the best of both worlds? De Rosé sangria is hier de perfecte oplossing voor. Rosé wordt steeds populairder en sangria is heerlijk bij warm weer, wie wil dit nou niet?

Waterman

De eigenzinnige, creatieve, vooruitdenkende en soms tegendraadse Waterman heeft een voorliefde om zich te verzetten tegen alles. Om deze reden is dit sterrenbeeld hun go-to drankje daarom niet iets wat alledaags is. Iets gedurfd en vernieuwends is een must voor de waterman. Daarom is het drankje wat het beste past bij de waterman de Matcha Highball.

Dit heb je nodig en zo maak je de Matcha Highball

 • 60 milliliter Japanse whiskey
 • 60 milliliter op kamertemperatuur bereide matcha thee
 • Gekoelde soda

Meng de whiskey en de thee in een glas en vul dit aan met de gekoelde soda. Simpel toch?

Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft houdt ervan om zoete herinneringen te maken. Om deze reden zullen zij zich daarom snel richten op drankjes die met geliefden worden gedeeld, zoals een Mimosa. Sentimentele Kreeften hebben een drankje nodig die herinneringen ophalen, wat erop wijst dat de Zeemeermin Mimosa met ananas erg populair is voor de Kreeft.

Schorpioen

Schorpioenen weten hoe ze de hitte in de kamer moeten brengen. Een gedurfd drankje met een pittige smaak dat warmte en zoetheid combineert. Daarom zou de Schorpioen dol zijn op de Blackberry Habanero Margarita. De mix tussen pepers en bessen zal nooit teleurstellend zijn, dus laat je zeker niet afschrikken.

Vissen

Vissen zijn empathisch, scherpzinnig en zeer emotioneel. Ze worden meegesleept in hun verbeelding en complexe gevoelens. Ze waarderen een artistiek drankje dat hun creativiteit aanwakkert, maar wel gezelligheid biedt voor hun gevoelige zielen. Om deze reden zou de Lemon Hibiscus Mule een erg populair drankje zijn voor de Vissen.

Dit heb je nodig en zo maak je de Lemon Hibiscus Mule:

 • 60 milliliter wodka
 • 45 milliliter citroensap
 • Gemberbier
 • 1 zakje hibiscusthee
 • Takjes munt voor garnering

Begin met het gemberbier in je glas te gieten en laat het theezakje intrekken. Hoe langer je dit laat intrekken, hoe sterker de smaak. Als dit naar smaak is, haal je het zakje eruit en voeg je de citroensap, wodka en ijs toe. Alleen nog twee takjes munt en het is genieten geblazen!

Pagina 2/2

Lees ook: Droombaan: hier kun je geld verdienen met cocktails drinken

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest! 

Bron: InStyle, Cocktailbrewery, | Beeld: Pexels