Sanne

Welke ga jij het eerst proberen?

Drink jij graag koffie met melk, maar ben je inmiddels wel toe aan een nieuw smaakje? Tegenwoordig zijn er allerlei creatieve koffies met smaakjes te krijgen: van caramel lattes tot white chocolate cappuccino’s. Maar wist je dat je de melk zelf ook gewoon kunt oppimpen? Wij hebben vijf heerlijke ingrediënten in petto waardoor het een stuk lekkerder wordt. 

We hebben het in dit artikel overigens over ‘gewone’ melk en niet over koffiemelk. Of je voor koemelk, sojamelk, havermelk of een andere variatie gaat mag je helemaal zelf weten.

1. Kaneel

Voor een warm wintergevoel moet je kaneel toevoegen aan je melk. Dit kun je doen door een flinke snuf kaneel door de melk te roeren, maar het is nog lekkerder om een kaneelstokje te gebruiken. Laat het kaneelstokje een paar uur in warme melk trekken in een pannetje op laag vuur. Et voilà! 

2. Citroen

Citroen is misschien niet iets wat je meteen bedenkt om door je koffie te doen, maar tóch kan het voor een heerlijk frisse touch zorgen. Gebruik een beetje citroenrasp of citroensap om door de melk te roeren. Zorg ervoor dat het niet meer is dan ‘een beetje’ want je wilt geen zure koffie. Het beste gebruik je dan ook een melk die zo neutraal mogelijk is. Maar experimenteren, met bijvoorbeeld kokosmelk voor een tropische vibe, staat natuurlijk vrij!

3. Pindakaas

Het klinkt misschien nog niet meteen heel aantrekkelijk, maar dat is het dus wel. Melk en pindakaas zijn namelijk de basis van een zelfgemaakte satésaus. Het geeft je koffie niet alleen een nootachtige smaak, maar het wordt er ook een stuk romiger van. Het is wel belangrijk om geen koude melk te gebruiken. Verwarm dus eerst wat melk in een pannetje en laat er vervolgens een lepel pindakaas in trekken. Eventueel kun je wat ahornsiroop toevoegen, en als je helemaal los wilt gaan wat slagroom en pinda’s als garnering.

4. Lavendel

Lavendel is niet alleen leuk in de tuin, het is ook een verassend lekkere smaak in jouw bakkie pleur. Knip daarom eens een takje lavendel van je plant af en stop dat in de melk. Het geeft een b loemige smaak, die goed bij koffie past. Laat de lavendel overigens niet te lang trekken, want de smaak kan al snel te heftig zijn.

5. Oreo

Oreo’s zijn natuurlijk bedoeld om in melk te dippen, dus het moet wel een goede combi zijn. Leg wat Oreo’s in melk en laat lekker lang liggen. De melk zal een heerlijke Oreo-smaak krijgen, en je koffie dus ook. Bovendien zijn die koekjes daarna nog steeds prima te eten. Win-win!

Ook lekker: Recept: zo maak je een espresso martini cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pexels