Christel

Je smaakpapillen zijn je dankbaar

Wil je indruk maken op je gasten en ze verwennen met een overheerlijk toetje? Maak dan deze heerlijke Eton Mess, in de volksmond ook wel bekend als een stukje hemel. Het goddelijke toetje kan op verschillende manieren worden bereid, maar zo vinden wij ‘m het lekkerst.

Het is helaas wel een calorieënbom van een toetje, maar dan heb je ook wat.

Wat heb je nodig voor vier porties?

  • 500 gram aardbeien
  • 300 milliliter slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram suiker
  • (aardbei) meringues

Wat moet je doen?

  1. Snijd de aardbeien in grove stukken en hou wat mooie stukjes aardbei achter voor de garnering
  2. Klop de slagroom met de suiker tot-ie romig is, dus klop deze niet helemaal stijf.
  3. Roer nu rustig de mascarpone door de slagroom tot een geheel.
  4. Vouw nu het grootste gedeelte van de aardbeien door het slagroommengsel.
  5. Brokkel nu de meringue in zowel grove als kleine stukjes boven de slagroom. Hou opnieuw een beetje apart voor de garnering.
  6. Verdeel nu de Eton Mess over de dessertcoupes en maak ze af met de overgebleven aardbeien en meringuebrokken.
  7. Wil je het recept net wat minder ongezond maken? Voeg dan nog wat zwarte bessen toe.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food and Friends | Beeld: Eton Mess at Two Wolves Community Cantina, Chippendale: Sydney Food Blog Review door insatiablemunch onder de licentie CC BY 2.0