Desy

Appeltaart, maar dan anders!

Dit is een heerlijk hapje om dit weekend voor de visite op tafel te zetten (of om lekker zelf op te eten). Het past goed bij een kopje koffie of thee en kost minder tijd dan het bakken van een hele taart. Ook is dit hapje lekker klein, een hele taartpunt is toch al gauw teveel.

Benodigdheden:

  • 2 rollen kant-en-klaar taartdeeg of bladerdeeg
  • Appelmoes met stukjes appel of 3 appels
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat

Tip: in plaats van kant-en-klare appelmoes te gebruiken kun je ook je eigen vulling maken met 3 in stukjes gesneden appels, 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel. Snijd de appel in stukjes, voeg de suiker en de kaneel toe en blend in een blender tot er een grove moes ontstaat. 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de grove appelmoes met stukjes in een kom en voeg 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel toe. Meng dit goed door elkaar. Ziet het eruit zoals de bovenstaande foto? Prima. Is het nog iets te grof? Mix het mengsel dan nog even in een blender tot het eruit ziet zoals hierboven. In plaats hiervan kun je ook 3 in stukjes gesneden appel mixen met 25 gram suiker en 1 theelepel kaneel in een blender.

2. Leg het taartdeeg of bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Smeer dit in met de vulling die je net gemaakt hebt. Meng vervolgens het ei, 1 theelepel kaneel, 25 gram suiker en 1/4e theelepel nootmuskaat goed door elkaar (klop het goed op). Leg nog een laag deeg op de appeltaartvulling. Op deze laag smeer je het eimengsel. Sprenkel hier nog een laagje suiker overheen en zet de frietjes 15-20 minuten in de oven. Smullen maar!

Tip: serveer er een lekker karamelsausje bij om het nóg specialer te maken!

Beeld: videostill Delish