Sunayna

Door maar twee ingrediënten toe te voegen maak je de lekkerste maïskolven!

Nu de zomer is begonnen zal er veel gebarbecued worden en bij al dat vlees is een stukje maïs altijd lekker. Gooi je wat maïskolven op de barbecue of maak je ze apart klaar voor de liefhebbers?

Ze worden veel gegeten, niet alleen thuis maar ook in restaurants zijn ze populair. Op de één of andere manier krijg je altijd een heerlijke maïskolf op je bord en dat hoeft niet eens in een chique restaurant te zijn. Hoe krijgen ze de maïskolven zo zoet, zacht en smeuïg? Volg deze tip eens op want dan heb jij straks ook een perfecte maïskolf! Zelfs kinderen zullen hiervan smullen.

Wat moet je doen?

Neem een paar maïskolven en plaats ze in een pan met water. Breng het aan de kook en voeg dan 1 kop melk en 1 blokje boter toe, ook kan er een snufje zout aan worden toegevoegd. Na 8 minuten zijn ze perfect gaar.
Ook voegen sommige mensen suiker toe, maar als je kiest voor dit makkelijke recept dan heb je geen suiker nodig. Zonder toegevoegde suikers is het dus ook een stukje gezonder. Zo kan iedereen genieten van een extra maïskolf. Laat iedereen watertanden met je zelfgemaakte maïskolven door de bovengenoemde twee ingrediënten toe te voegen.

Beeld: Pixabay