Christel

Smiley-aardappelschijfjes van vroeger!

Wie aten er vroeger -of eigenlijk nog steeds- graag die welbekende gefrituurde Smiley-aardappelschijfjes? Hoewel deze Smileys wat naar de achtergrond zijn verdwenen, is het hartstikke leuk en lekker om ze helemaal zelf te maken! Lees hieronder hoe het moet.

Wat heb je nodig?

  • 5 grote aardappelen
  • 20 gram maizena
  • 30 gram bloem + bloem om te bestuiven
  • 30 gram broodkruimels
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • Snuf peper

Wat moet je doen?

  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook de aardappelen 15 tot 20 minuten.
  • Doe de aardappelen in een kom en voeg de maizena, bloem, broodkruimels, zout en peper toe. Prak de aardappelen fijn.
  • Voeg een ei toe en roer tot een geheel.
  • Rol bakpapier uit en sprenkel hier wat bloem overheen. Leg de aardappelpuree hierop en bestuif de puree met wat bloem. Leg hier nu bakpapier op.
  • Rol de aardappelpuree uit over het bakpapier tot een dikte van ongeveer een één centimeter. Maak met een koekjesvorm cirkels in de puree. Herhaal dit proces tot de puree op is.
  • Maak met een rietje de oogjes in het rondje en met een lepel de mond.
  • Verwarm de frituur tot 175 graden. Doe de Smiley aardappelschijfjes in de frituurpan en frituur ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Houd je van aardappelvariaties? Probeer dit dan ook eens:

Bron: Esslust| Beeld: videostill