Deze glutenvrije carrot cake is echt heerlijk en ook nog eens heel makkelijk om te maken!

carrot cake

Je gasten zullen smullen van deze carrot cake!

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Bij glutenvrije taarten denken veel personen altijd aan een droge hap zonder smaak. Fout! Deze carrot cake is heerlijk luchtig én smaakvol. Je zal er geen genoeg van kunnen krijgen. Zo kun je ook de gasten die glutenvrij moeten of willen eten een heerlijk baksel voorschotelen. Geloof ons maar; ze zullen smullen!

Let op! Voor dit recept heb je twee springvormen nodig!

Wat heb je nodig?

Voor de taart

  • 250 gram kristalsuiker
  • 125 gram bruine suiker
  • 250 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 500 gram glutenvrij bloem (Bijvoorbeeld Schär of AH)
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 125 ml karnemelk
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 500 gram wortels (geraspt)
  • 125 gram wortelpuree
  • 125 gram kokosvlokken

Voor de topping

  • 220 gram roomkaas
  • 4 eetlepels roomboter (op kamertemperatuur)
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram walnoten

Tip: wil je deze taart liever niet glutenvrij maken, vervang de glutenvrije bloem dan door gewone bloem.

Kijk voor de bereiding op de volgende pagina.


Pagina 1/2

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik al gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld