Sabine

Een Braziliaans toetje vol chocolade

Soms kom je in het buitenland en heb je geen idee welke toetjes er nu eigenlijk op de dessertkaart staan. De Braziliaanse ‘Brigadeiro’ is daar zo eentje van. In principe is het een enorme chocoladebol met hagelslag. We vertellen je: dit toetje is de moeite waard.

Dit toetje is echt gigantisch én machtig. Het is daarom aan te raden om dit lekkere hapje alleen klaar te maken als je een groot eetgezelschap aan tafel hebt zitten. Ook moet je niet al te vies zijn van je gasten: je lepelt namelijk met z’n allen van hetzelfde chocoladetoetje. Je zou natuurlijk ook kleine bolletjes kunnen maken in plaats van een enorme bol.

Dit heb je nodig:

  • 1200 milliliter zoete gecondenseerde melk
  • 45 gram boter
  • 255 gram halfzoete chocolade
  • 110 gram chocolade sprinkels (je kunt hier hagelslag voor gebruiken)

Zo maak je het:

  • Zet een pannetje op het zacht vuur en doe hier de gecondenseerde melk, boter en chocolade in.
  • Roer zachtjes in het mengsel en blijf roeren tot een stevig mengsel is.
  • Doe de inhoud van de pan in een kom en laat het vier uur koelen in de koelkast.
  • Haal daarna met een lepel het mengsel los van de zijkanten en maak hier daarna met je handen een bal van (of meerdere balletjes als je niet met je gasten van één dessert wilt eten).
  • Haal de bal daarna door de hagelslag en je gerecht is klaar!

Meer chocoladegerechten? Wat dacht je van deze recepten:

Bron: Buzzfeed. Beeld: Videostill Tasty.