Naomi

Dit ingrediënt verwacht je niet in je ijs!

Dit ijs heeft wel een heel gek ingrediënt, maar het is zo verbazend lekker. Het is zacht van textuur en heerlijk van smaak. Zoete aardappel en ijs zijn niet echt een combinatie die je gelijk te binnen schiet. Jammer, want het is superlekker én gezond, omdat zoete aardappel bomvol bétacaroteen zit wat je lichaam omzet naar vitamine A. Met warm weer is dit een heerlijke verfrissing, maar jezelf trakteren op koudere dagen kan natuurlijk ook altijd. Probeer dit recept maar eens!

Wat heb je nodig?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 80 gram ahornsiroop
  • 470 ml melk
  • 120 gram honing
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel Koek en Speculaaskruiden (Verstegen)

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd ‘m vervolgens in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter groot.
  • Leg de stukjes zoete aardappel op bakpapier en giet er wat ahornsiroop overheen. Zorg dat alle stukjes goed onder de siroop zitten en bak de stukjes vervolgens in 30-60 minuten zacht. Het is belangrijk dat je na 30 minuten steeds even kijkt hoe het ervoor staat met je aardappelstukjes.
  • Haal de blokjes als ze gaar zijn uit de oven en laat ze afkoelen in de koelkast. Ze zullen dan nog wat zachter worden.
  • Doe de aardappelstukjes in een keukenmachine en pureer ze tot ze mooi glad zijn. Voeg de melk toe en laat het even goed mengen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat het geheel 4 minuten lang draaien in de keukenmachine.
  • Giet het mengsel in een cakeblik en laat het 12 uur in de vriezer staan.

Gek op ijs? Probeer deze recepten ook eens:

Bron: betsylife | beeld: videostill CookingWithCarolyn