Christel

Te lekker om niet te maken!

De barbecues komen massaal tevoorschijn nu het zonnetje eindelijk is doorgebroken. Wanneer het vlees op de barbecue ligt, is het altijd fijn om alvast te snoepen van de bijgerechten. Maak deze aardappel-eiersalade als bijgerecht en je familie en/of vrienden zullen je dankbaar zijn!

Wat heb je nodig?

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 90 gram mayonaise
  • 20 gram dijon mosterd
  • 5 eieren
  • 1 lente-ui
  • Kappertjes naar smaak (optioneel)
  • Snufje zout en peper
  • Snuf gerookte paprikapoeder

Wat moet je doen?

  • Maak de aardappelen schoon en snijd deze in stukjes. De schil mag om de aardappel blijven.
  • Kook de aardappelen tot de aardappelen zacht zijn en kook de eieren tot ze hard zijn.
  • Pers de knoflook en doe deze in een kom samen met de mayonaise en mosterd. Roer dit tot een geheel. Voeg hier vervolgens de aardappels aan toe.
  • Sprenkel wat zout en peper over de aardappels en schep het even om.
  • Prak 4 eieren, maar let op dat de eieren niet te fijn geprakt worden.
  • Voeg de eieren toe aan de aardappels en schep de aardappelen en eieren met een lepel om tot alles goed is vermengd.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en voeg de lente-ui, de kappertjes en de paprikapoeder toe aan de eiersalade.
  • Snijd het laatste ei in schijfjes en leg deze bovenop de aardappel-eiersalade. Klaar is kees!

Eet smakelijk!

Gek op eieren? Dan vind je dit vast ook lekker:

Bron: Cooked by Julie | Beeld: Videostill