Het is een heel eenvoudig trucje

We hebben allemaal al weleens een basilicumplant bij de supermarkt gekocht. Helaas heeft de ervaring ons geleerd dat die planten niet heel lang in leven blijven. Hoe zorg je er nou voor dat een basilicumplant je nog lange tijd kan voorzien van smaakvolle groene blaadjes? 

Maar één keertje van genieten

In de meeste gevallen blijft een basilicumplant uit de supermarkt na aankoop maar een paar dagen in leven. Je kunt dan nog zorgen voor een tijdelijke opleving met een scheutje water, maar daarna is het over en uit. Gelukkig is er op TikTok nu een handige life hack voor dat probleem verschenen. Daarmee kun je vaker dan één keer genieten van blaadjes van je plant.

In een bakje met water

Misschien verbaast het je, maar ook voor deze TikTok-tip moet je de plant wel degelijk water geven. De truc zit hem alleen in de manier waarop je dat doet. Door een bakje met een laag koud water te vullen het plantje inclusief pot daarin te zetten, kan de plant namelijk zelf regelen hoeveel water hij opneemt.

Het enige wat je daarna hoeft te doen, is het water af en toe verversen. Je zult zien dat de plant een stuk langer blijft leven, waardoor jij de blaadjes nog een lange tijd voor heerlijke Italiaanse gerechten kunt gebruiken!

Lees ook: Recept: orzo pasta met tomaat, basilicum en Parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Lesly Juarez