Desy

Je wordt bedrogen waar je bij staat

We zijn er allemaal weleens geweest; een gigantisch all you can eat-restaurant met honderden zitplaatsen waar je voor een vaste prijs zoveel kunt eten als je op kunt. Wij zijn fan, want je kunt eten wat je op kunt voor een voordelig prijsje. Maar is het wel echt zo voordelig? 

Nieuw onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de All You Can Eat-restaurants best wel slinks zijn…

Aantrekkelijk

Oncomfortabel volzitten en de volgende dag winderig zijn: mensen die regelmatig bij een All You Can Eat-restaurant komen zullen het weleens hebben ervaren. En geniet je eigenlijk nog wel van je eten wanneer je voor een derde keer opschept? Eigenlijk zijn restaurants waar je mag eten wat je wilt niet eens zo heel erg fantastisch, want je eet gewoon altijd te veel. Toch gaan we er elke keer weer heen. Het eten is lekker en als je drie borden naar binnen werkt, is de prijsverhouding ook niet zo gek, toch? Maar is die prijsverhouding eigenlijk wel zo aantrekkelijk?

Hogere prijzen
De restaurants zijn enorm sneaky en laten je denken dat je veel mag eten voor weinig geld. Jij denkt dat je een goede deal hebt gescoord, maar in werkelijkheid word je door de restaurants flink in het ootje genomen. Uit onderzoek van de Amerikaanse Cornell University, waarbij twee groepen mensen voor hetzelfde buffet een verschillend bedrag moesten betalen, blijkt dat hoe hoger de prijzen, hoe beter ze het eten beoordeelden.

Lees verder op de volgende pagina hoe het precies zit. 

Pagina 1/2