Desy

Zo stop je het snacken na het avondeten!

Ken je dat, dat je net je avondeten naar binnen hebt gewerkt en een kleine drie kwartier later alweer zin hebt om een zak chips leeg te eten? Wij ook en waren benieuwd naar de reden achter dit vreemde fenomeen. Want hoe kun je, aangezien je net hebt gegeten, na een uur alweer honger hebben?

Wij hebben het antwoord voor je! Honger hebben na het avondeten kan te maken hebben met drie verschillende factoren.

1. Televisie kijken
Televisie kijken en eten zijn twee dingen die voor veel mensen hand-in-hand gaan. We liggen op de bank, kijken een film en trekken vaker dan niet een zak chips of nootjes open. Op een gegeven moment lijkt het zelfs alsof we geen televisie meer kunnen kijken zonder iets te eten. Op een gegeven moment geeft je lichaam dan ook aan dat je honger hebt. Leer dit gedrag dus zo snel mogelijk af.

2. Dorst
Soms denken we dat we trek hebben, terwijl we eigenlijk behoefte hebben aan water. Wanneer je niet genoeg vocht hebt gedronken gedurende de dag, kan je lichaam dit niet onderscheiden van een hongergevoel. Heb je dus het idee dat je trek hebt? Drink dan eerst een groot glas water en geef daarna pas toe aan je hongergevoel.

3. Hormonen
Niet alleen dehydratatie en het kijken van televisie kunnen invloed hebben op je hongergevoel, ook je hormonen kunnen de boel aardig in de war schoppen. Zo hebben vrouwen tijdens de tweede helft van hun cyclus (na de eisprong) meer en vaker honger dan tijdens de eerste helft van de cyclus. Heb je hier vaak last van, zorg er dan voor dat je maaltijden binnenkrijgt die langer een verzadigd gevoel geven (volkoren granen, vetten en proteïnen).

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels