Christel

Klaar in een handomdraai!

Oliebollen die je zelf hebt gebakken zijn een stuk lekkerder dan oliebollen die je bij de kraam om de hoek hebt gehaald. Hoewel een zelfgebakken oliebol je smaakpapillen veel pret bezorgt, denkt je neus daar de volgende dag anders over. De frituurlucht in huis is niet voor de poes en niet zo lekker wakker worden. Gelukkig is er een manier om snel van de stank af te komen.

Veel mensen slaan op Oudejaarsdag aan het bakken om zijn of haar familie en vrienden te kunnen voorzien van versgebakken oliebollen.

Vaarwel frituurstank
Helaas is die frituurlucht die je eraan overhoudt lang niet zo lekker als de oliebol. Gelukkig hoef je het oliebollen bakken geen vaarwel te kussen als je deze lucht wilt voorkomen, want dankzij natuurazijn laat je die vreselijke geur verdwijnen. Vul een hapjespan met een laag natuurazijn en zet deze pan op een middelhoog vuur. Zet het vuur uit zodra de azijn begint de bubbelen. Gooi de azijn vervolgens weg en je huis ruikt weer neutraal. Je huis ruikt alleen naar azijn wanneer de pan op het vuur staat. Zodra de azijn is weggegooid ruikt je keuken weer fris.

Wist je dat je oliebollen ook in de Airfryer kunt maken? Lees hier hoe dat moet.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Commons Wikimedia Sander van der Wel