Desy

Hoog tijd om een glas water te drinken!

Het drinken van voldoende water is heel erg belangrijk: zonder voldoende vocht kan je lichaam belangrijke processen niet voortzetten. Daarnaast kun je hele vervelende klachten krijgen wanneer je te weinig vocht tot je neemt. Maar wat zijn deze symptomen precies?

Deze klachten kunnen ontstaan als je te weinig water drinkt.

Hoofdpijn en duizeligheid

Deze symptomen liggen eigenlijk wel een beetje voor de hand: drink je te weinig water dan krijg je geheid last van hoofdpijn en duizeligheid. Dit ontstaat doordat er vocht aan de hersenen wordt onttrokken, wat ook precies de oorzaak is dat je duizelig wordt.

Constipatie en donkergele urine

Vochttekort kan ook leiden tot problemen met het maag-darmkanaal. Drink je te weinig, dan onttrekt je lichaam vocht uit je ontlasting. Hierdoor wordt deze harder en droger en wordt het moeilijk om je lichaam te verlaten. Hierdoor kun je last krijgen van constipatie. Te weinig water drinken leidt ook tot donkergele urine: deze zou lichtgeel van kleur moeten zijn.

Concentratieproblemen

Het tot je nemen van te weinig vocht kan ook invloed hebben op je concentratievermogen. Dit kan zelfs al zo zijn bij een licht vochttekort. Merk je dat je je minder goed kunt concentreren en voel je je minder alert, dan kan het drinken van een groot glas water zorgen voor de nodige boost.

Een slecht ruikende adem

Wanneer je te weinig water drinkt maakt je lichaam te weinig speeksel aan. Hierdoor worden bacteriën en schimmels niet goed weggeveegd, waarna er een slechte adem kant ontstaan. Je kunt dus beter een glas water drinken dan een pepermuntje nemen.

Sloomheid en vermoeidheid

Je kunt je natuurlijk ook moe en sloom voelen omdat je gewoon te weinig hebt geslapen, te weinig hebt gegeten of even je dag niet hebt. Maar het kan ook betekenen dat je te weinig drinkt! Om je lichaam en geest wakker te houden moet je gauw een glas water drinken!

Gewrichts- of spierpijn

Is je lichaam uitgedroogd, dan zul je dit op langere termijn ook aan je gewrichten en spieren kunnen merken. Het laagje dat tussen je gewrichten zit en dat deze gewrichten beschermt droogt dan ook uit. Hierdoor kun je minder soepel bewegen.

Droge huid en lippen

Vocht is nodig om de huid elastisch te houden. Je ziet het daarom heel snel terug in je huid wanneer je te weinig drinkt: rimpels zullen zich eerder vertonen, je huidskleur wordt een beetje grauwer en je huis voelt droog en trekkerig aan. Ook je lippen zullen eerder gaan schilferen.

Lees ook: Is Prins Harry niet de zoon van Prins Charles? Oordeel zelf!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Trendbuzz| Beeld:  Pxhere