Christel

Hier moet je de volgende keer op letten

Het schillen van een ananas kan een vervelend klusje zijn. Gelukkig is dat het waard als je daarna kunt genieten van het heerlijke, zoete fruit. Althans, als de vrucht helemaal rijp is. Het is niet de eerste keer dat we een ananas bemachtigen die nog niet helemaal rijp was, hopelijk wel de laatste keer want er zijn een paar manieren waarop je kunt zien of een ananas rijp is. 

Zo doe je dat!

De kleur

In principe wordt een ananas geplukt als-ie rijp is. Toch glipt er weleens een ananas tussendoor die eigenlijk nog niet geplukt had moeten worden. Een miskoop voorkopen? Hoe geler de ananas hoe beter. Koop nooit een groene ananas. Als de ananas al is geplukt en groen is, blijft-ie groen, maakt niet uit hoe lang je deze laat liggen. Een ananas rijpt bijna niet meer verder als deze is geplukt.

De geur

Een andere manier om te ontdekken of een ananas rijp is, is door even te ruiken aan de onderkant van de vrucht. Als de ananas rijp is hoort-ie zoet te ruiken. Ruik jij een zurige geur? Dan is-ie niet lekker om te eten. Ruikt een ananas echter naar gist? Dan kun je hem beter laten liggen; deze is té rijp en smaakt dus niet zo lekker.

Voelen

Ben je snipverkouden, maar wil je wel een ananas aanschaffen voor je familie of gasten? Dan kun je voelen of de vrucht rijpt is. Als je de ananas een beetje kunt indeuken is deze rijp. Een ananas die knoerthard is kun je beter laten liggen.

Bladeren

Als je toch aan het voelen bent of de ananas zacht is, kijk dan meteen even of de bladeren van de ananas makkelijk loslaten. Als ze makkelijk loslaten heb je een rijpe exemplaar in je handen. 

Lees ook: Dit is de makkelijkste manier om een ananas te snijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay