Rowan Hattu

Ja, echt!

Af en toe lusten we allemaal wel eens een alcoholische versnapering onder werktijd, toch? En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet de vrijmibo, maar écht onder werktijd. Goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat wijn drinken tijdens je werk je namelijk een stuk productiever maakt. 

Onderzoek

Voor dit – geweldige – onderzoek, zijn twee verschillende groepen ondervraagd. De eerste groep was een groep die alcohol dronk, en in de tweede groep zaten mensen die geen alcohol dronken. Vooraf kregen de deelnemers allemaal een heerlijk wijntje voorgeschoteld. Voor de groep die alcohol dronk, was het natuurlijk een alcoholisch wijntje, en voor de non-drinkers in de tweede groep was het alcoholvrije wijn.

Maar om het onderzoek te laten slagen, wisten beide groepen niet welk drankje ze kregen. Daarna kregen de twee groepen een raadsel, om te kijken wie van de twee groepen het meest productief zou zijn. En het resultaat heeft geloond! Zo wist de eerste groep al vrij snel wat het antwoord was, terwijl de tweede groep er iets langer over deed.

Wetenschappelijke uitleg

Daarnaast is er een wetenschappelijke uitleg naar buiten gekomen waarom alcohol juist zorgt voor meer productiviteit. Het is namelijk een middeltje wat ervoor zorgt dat ons brein creatiever gaat denken. Heb jij dus binnenkort op je werk een brainstorm? Wellicht is een wijntje vooraf dan best een goed idee.

Oké, natuurlijk moet je niet elke dag een wijntje drinken op je werk. Maar wellicht zijn er wel bedrijven die er voor open staan om hun werknemers eens in de zoveel tijd een wijntje te geven onder werktijd. In sommige landen is het zelfs heel normaal om tijdens de lunch een alcoholisch drankje te drinken. Zie jij het al zitten?

Lees ook: Recept: snelle garnalenpasta á la Gordon Ramsay

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: Pexels