Dorien Ypma

Vooral nummer 2 is wel heel bijzonder!

Liefhebbers van de McDonald’s heb je overal ter wereld. De goudgele M is een favoriet voor velen als het gaat om een snelle hap, een hartige snack, een romige McFlurry of een ware quilty pleasure. Hoog tijd om vier korte feitjes over deze voedselketen te vertellen. Wist jij dit al?

Hacks

Wie regelmatig naar McDonald’s gaat zal vast en zeker wel eens een McHack hebben uitgeprobeerd. Zo schreven we eerder al eens dat je bij de Mac altijd het bonnetje zou moeten vragen. Vrijwel niemand vraagt om het bonnetje, want: waarom zou je? Mysteryshoppers doen dit namelijk wel. Mysteryshoppers kunnen op die manier hun maaltijd declareren bij hun baas.

Als iemand om een bonnetje vraagt, houden medewerkers er altijd rekening mee dat diegene een mysteryshopper zou kunnen zijn. Ze zullen je daarom voorzien van verse frietjes en snacks en je zo snel mogelijk helpen. Maarre, tijden veranderen, want tegenwoordig bereidt McDonald’s alles vers en wel voor iedereen! Lees onderstaande feitjes maar eens.

Want wist je dat…

  1. In de McDonald’s keukens hebben ze gemiddeld maar 57 seconden nodig om een Big Mac vers te bereiden.
  2. Er zitten gemiddeld drie dagen – en soms zelfs maar 24 uur – tussen de oogst van de sla en het gebruik ervan in het restaurant. Wow!
  3. Wist je dat dat heel veel ingrediënten gewoon uit Nederland komen? De sla, melk, fritessaus, Franse frietjes, Chicken McNuggets, McKroket en Meatless producten worden verwerkt of geproduceerd door Nederlandse leveranciers.
  4. Het recept van de rundvleesburgers is super simpel: het is gewoon 100% rundvlees. Er worden nergens kleur-, geur- of smaakstoffen aan toegevoegd. Yum!

Aha, good to know!

Ook lekker: Zo maak je zelf de mini apple pies van McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Adobe Stock