Dorien Ypma
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 750 milliliter rode wijn
  • 6 peren
  • 1 kaneelstokje
  • 3 steranijs peulen
  • 1 bloedsinaasappel
  • 5 kruidnagels
  • 3/4 suiker
  • Vanille ijs
  • Gemalen pistachenoten

Lekker met een bolletje ijs en pistachenoten

Nu de dagen weer kouder en donkerder worden, is het ook weer tijd voor heerlijke seizoensrecepten. Geniet van deze in rode wijn gepocheerde peren mét een bolletje ijs en pistachenoten. Perfect als dessert tijdens een uitgebreid diner!

Zo maak je in rode wijn gepocheerde peren

  • Schil de peren.
  • Meng de rode wijn, suiker, het kaneelstokje, steranijs, kruidnagel en de gesneden sinaasappel in een middelgrote pan.
  • Doe de peren in de pan en breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten sudderen, waarbij je de peren indien nodig om kunt draaien en gelijkmatig onder te dompelen. Zo krijgen alle peertjes een mooie kleur.
  • Haal de peren uit het stroperige vocht en zet ze rechtop op een bord. Laat de peertjes 5 à 10 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Laat de stroperige vocht ondertussen 5 minuten inkoken op middellaag vuur.
  • Plaats elke peer op een bord en voeg een bolletje ijs, een scheutje van het ingekookte vocht en gemalen pistachenoten toe.
  • Genieten!

Lees ook: Nieuwe maand, nieuwe seizoensgroenten: dít zijn de favorieten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock