Ingrediënten
  • Zout
  • 180 gram spaghetti
  • 20 gram olijfolie
  • 20 gram roomboter + extra om te serveren
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, in plakjes gesneden
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 30 gram Pecorino kaas, geraspt + extra om te serveren
30 augustus 2019
10 min.
2 pers.

Lekker dat het is!

We vinden het erg leuk om uitgebreid te koken en er echt de tijd voor te nemen. Helaas kunnen we er niet altijd de tijd voor nemen. Dan bieden snelle recepten een uitkomst. Deze pasta met ansjovis is daar het juiste voorbeeld van. Snel gemaakt en overheerlijk.

Het is een fluitje van een cent.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de pasta met ansjovis?

  • Breng water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Voeg de spaghetti toe en kook al dente. Bewaar het pastawater.
  • Zet ondertussen een grote koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de olijfolie en boter toe.
  • Voeg de ansjovis toe als de roomboter volledig is gesmolten, roer goed door elkaar en bak 1 minuut.
  • Voeg de knoflook en chilipeper toe. Als je de pasta niet te pittig wilt maken, kun je van tevoren nog de zaadlijsten uit de chilipeper halen. Laat 1 minuut op het vuur staan en roer regelmatig.
  • Voeg de spaghetti toe en ongeveer 60 milliliter van het pastawater.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe en pecorino kaas toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Verdeel de pasta over de 2 borden en serveer met nog een beetje roomboter en parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!

Variatietip: als je wat meer tijd hebt om in de keuken te staan, is het heerlijk om nog gamba’s aan deze pasta toe te voegen.

Ook lekker: zomerse crostini van perzik en basilicum

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver 

Ingrediënten
  • Zout
  • 180 gram spaghetti
  • 20 gram olijfolie
  • 20 gram roomboter + extra om te serveren
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, in plakjes gesneden
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 30 gram Pecorino kaas, geraspt + extra om te serveren