Een bordje aardappelen, vlees en rosé dan maar?

Een glaasje wijn op zijn tijd vinden we hartstikke lekker. We voelen ons alleen wel eens schuldig als we weer een glas achterover hebben getikt. Want ja al die alcohol en suikers tikken wel aan. Gelukkig kun je nu een glaasje nuttigen zonder schuldgevoel! 

Deze rosé is namelijk suikerarm!

Suikerarm

En zelfs zo suikerarm, dat er in de rosé minder suiker zit dan in een broccoli. Honderd gram broccoli bevat namelijk 1,7 gram suiker en de suikerarme Sainsbury’s Taste the Difference Bordeaux Rosé maar 0,2 gram suikers per liter. Dat is echt stukken minder dan er normaal gesproken in de alcoholische versnapering zit: in een gemiddeld glas rosé zit namelijk maar liefst 2,5 gram suiker. Een paar glazen en je bent dus vele grammen suiker verder. De rosé van Sainsbury’s is daarom een veel betere optie dan de traditionele rosé.

Broccoli vs. rosé

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het in dit geval een beetje appels met peren vergelijken is. De suiker die van nature in broccoli zit is natuurlijk vele malen gezonder dan de toegevoegde suiker die in de rosé zit. Daarnaast bevatten groenten natuurlijk vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Dit is bij rosé bepaald niet het geval; alcohol is en blijft schadelijk voor de gezondheid. Het is dus niet zo dat je ‘s avonds je portie groente in kunt ruilen voor een glaasje wijn. Helaas. Maar, was je toch al van plan om een glaasje drinken, dan nip je natuurlijk een stuk zorgelozer van deze variant!

Lees ook: Groenten, kipfilet en vis koken in de vaatwasser? Ja echt, hier lees je hoe!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels