13 juni 2018
5 min.
1 pers.

Je hebt er bijna niets voor nodig!

Soms heb je zin in een gebakje, maar wil je het eigenlijk het liefst bij één puntje houden. Een hele taart kopen of bakken is dan misschien iets te veel van het goede. Herkenbaar? Dan moet je dit receptje voor een eenpersoons cheesecake eens proberen. 

Binnen vijf minuten klaar.

Zo maak je het:

  • Smelt de boter in een kleine, hittebestendige kop of kom.
  • Vet een klein potje in met de gesmolten boter.
  • Verkruimel de koekjes en meng dit met de overgebleven boter.
  • Druk met een lepel tegen de bodem en de zijkanten van het potje.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de suiker en de vanille tot er geen klonten meer zijn.
  • Verdeel het mengsel over de koekjesbodem.
  • Zet in totaal minstens vier minuten, 30-45 seconden per keer in de magnetron.
  • Let erop dat de cheesecake niet over de randen heen bubbelt!
  • Laat daarna minstens 30 minuten afkoelen in de vriezer.
  • Haal de randen van de cheesecake los met een mes en keer dan om op een bordje.
  • Je kunt de cheesecake natuurlijk ook gewoon uit het kommetje eten.
  • Lekker met een paar verse frambozen!

Lees ook: Groenten, kipfilet en vis koken in de vaatwasser? Ja echt, hier lees je hoe!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 1 eetlepel boter
  • 4 koekjes (biscuitjes of bastogne)
  • 115 gram roomkaas, zacht
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 druppels vanille-extract
  • frambozen ter garnering