Marlieke

Vind jij het soms ook moeilijk om verleidingen in de supermarkt te weerstaan?

De supermarkt is er vaak zo op ingericht dat je zoveel mogelijk verleidingen tegenkomt. Producten die niet op je boodschappenlijstje staan, maar die je toch spontaan in je winkelkarretje gooit. En dat merk je zodra je je portemonnee moet trekken aan de kassa. Dit zinnetje zou echter veel mensen helpen om impulsaankopen te weerstaan.

Lekkere trek

Zelfs als je van tevoren goed hebt gegeten kan het verleidelijk zijn om in de supermarkt toch nog iets extra’s mee te nemen. Of om op het winkelplein nog een lekker broodje of een milkshake te halen. Als je weleens boodschappen doet met (klein)kinderen, zul je weten dat we al van jongs af aan graag iets lekkers uit willen zoeken tijdens het winkelen. Begrijpelijk, maar het is niet goedkoop als je toegeeft aan die lekkere trek.

Vijf woorden

Vijf simpele woorden zouden veel mensen (en met name ouders) hebben geholpen om toch te besparen op de boodschappen. “We hebben eten in huis“, is het zinnetje dat je voor jezelf moet herhalen om niet meer mee te nemen dan je van plan was. Ook voor kinderen werkt het goed: We gaan nu geen ijsje halen/extra chips meenemen/snoepjes kopen, want we hebben eten in huis.

Voorraadkast

Natuurlijk doe je júist boodschappen omdat je geen eten meer in huis hebt, maar vaak ligt er toch nog wel iets in onze voorraadkast of vriezer. We vergeten in de supermarkt vaak dat er thuis nog wel een lekkere kop koffie en een koekje op ons wacht, bijvoorbeeld. Natuurlijk is het helemaal oké om jezelf af en toe te trakteren, maar als je echt op de kleintjes wilt letten, is ‘We hebben eten in huis’ een goede leus om in de oren te knopen.

Lees ook: Dít is hoe je het meest bij Albert Heijn kunt besparen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels