Naomi

Rode uien

Rode uien zijn prachtig. Ze geven kleur aan je gerecht, waar andere uien dat niet doen. Ze hebben een milde smaak en zijn het beste te eten in een salade, salsa of als topping op een burger of een ander broodje. Je kunt ze gebruiken om mee te koken, maar ze hebben daarvoor vaak een niet genoeg smaak.

Bos- en lente-uien

Bosuien hebben een hele milde smaak. Ze worden vaak gebruik ter garnering van gerechten. Dit zijn de lange slanke stengels zonder dikke witte bol aan de onderkant. Degene met de bol heten lente-uien en die hebben weer een sterkere smaak. Het witte gedeelte heeft veruit de meeste smaak. Gooi trouwens nooit de worteltjes weg! Plant ze in de aarde en groei nieuwe uien!

Sjalotten

Heb je nog nooit sjalotten gebruikt? Zonde! Deze uien zijn de reden dat restaurantvoedsel zoveel lekkerder smaakt dan ander eten. Sjalotten zijn heel mild en zoet en ze kunnen in bijna elk gerecht als je geen overheersende uiensmaak wilt. Daarbij kunnen ze ook heel goed in rauwe gerechten gebruiken.

Lees ook: Franse uiensoep met een royale scheut brandy

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wonder How To | Beeld: foto montage, pxhere