redacteur
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 pizzabodem
  • Rood fruit
  • 100 gram gesmolten chocolade

Het perfecte toetje na de barbecue!

Het wordt dit weekend stralend lenteweer, oftewel barbecueweer! Wij hebben onze grill al uit de schuur gehaald om lekker in de achtertuin te gaan eten. Ben jij ook van plan om dit weekend te barbecuën, maar ben je nog op zoek naar een toetje om je feestmaal mee af te sluiten? Wat dacht je van deze zoete barbecue-pizza met rood fruit en chocolade? Een perfecte afsluiting van een avondje grillen!

Deze pizza met rood fruit en chocolade maak je gewoon op de barbecue!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete barbecue-pizza met rood fruit en chocolade:

  • Zet om te beginnen de kolenstarter aan. Als de kolen wit zijn geworden zijn ze goed en kun je ze verdelen over de kolenmandjes.
  • Leg de pizzasteen op het grillrooster en laat deze opwarmen. Doe het deksel van de barbecue dicht en zet de luchtgaten helemaal open. De temperatuur van de barbecue zal snel stijgen.
  • Meng de mascarpone in een schaaltje met wat poedersuiker. Neem vervolgens de pizzabodem en bestrijk deze met het mascarponemengsel.
  • Smelt de chocolade ondertussen in een pannetje.
  • Leg de pizzabodem op de barbecue. Let op: het is belangrijk dat je eerst de kolenmandjes uit elkaar zet, zo wordt de barbecue een soort oventje en verspreidt de warmte zich geleidelijk. Bak de pizza in ongeveer 3 tot 5 minuten gaar. Houd de barbecue goed in de gaten om te voorkomen dat de pizza verbrandt.
  • Haal de pizzabodem van de barbecue en beleg hem met fruit en gesmolten chocolade. Leg de pizza vervolgens terug op de barbecue en laat hem nog 4 minuten bakken.
  • Geniet van je toetje!

Lees ook: Het beste bijgerecht bij de barbecue: romige aardappelsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eigen Huis en Tuin | Beeld: Videostill