23 januari 2019

Op deze manier kun je citroenen veel langer bewaren

Citroenen komen altijd van pas in de keuken. Of het nou is om onze gerechten op smaak te brengen met het sap, de schil of de citroen zelf, we zorgen ervoor dat we altijd een voorraadje klaar hebben liggen. Helaas kan het voorkomen dat een netje citroenen na korte tijd al bederft. Wil je zo lang mogelijk van het zure fruit genieten? Dan is deze truc wat voor jou!

Bewaar voortaan je citroenen in de koelkast.

Gezondheidsvoordelen

Het gele stuk fruit is rijk aan vitamine C, B1, B2 en B11 (foliumzuur). Daarnaast bevat het veel mineralen als calcium, ijzer, magnesium, koper en mangaan. Citroenen hebben dankzij alle gezonde voedingsstoffen veel voordelen:

  • Ze verlagen de bloedsuikerspiegel
  • Het tegengaan van gal- en nierstenen
  • Tegen bloedarmoede
  • Verkleinen de kans op hart- en vaatziekten
  • Verlichten diverse allergieën
  • Versterken het immuunsysteem
  • Zorgen voor een gezonde lever
  • Goed voor de darmen
  • En ze gaan tandbederf tegen

Truc

Met zoveel gezondheidsvoordelen willen we er dus altijd voor zorgen dat we een voorraadje citroenen thuis hebben liggen! Bewaar deze fruitsoort daarom niet in een fruitmand, maar stop ze in een afsluitbare plastic zak in de koelkast. De afsluitbare zak zorgt ervoor dat het vocht langer in de citroenen blijft zitten. Wanneer een citroen vocht verliest, kan deze binnen een week z’n smaak en versheid verliezen. Het schijnt dat zelfs de geraspte schil van het zure fruit meer smaak bevat wanneer je deze in de koelkast bewaart. Wij zien alleen maar voordelen!

Lees ook: Gooi jij aardappelschillen altijd weg? Dit kun je er nog mee

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DokterDokter, Elle Eten | Beeld: Unsplash