Aardappelschillen worden in een handomdraai een lekkere snack

Wij zijn dol op aardappelen in iedere vorm. Gekookt, gestampt, gebakken, als patat of chips: aardappel is zo ontzettend veelzijdig! Je kunt aardappelen in de schil koken, bakken of poffen, maar meestal worden ze eerst geschild. Zonde, maar begrijpelijk! Je zit natuurlijk niet op stukjes schil in je gekookte aardappelen te wachten. Maar, gooi je aardappelschillen niet meteen weg! Je kunt ze nog omtoveren tot een heerlijke knapperige snack die je honger naar friet of chips sowieso stilt.

Zo haal je het meeste uit je aardappelen.

Aardappelschillen

Het klinkt misschien een beetje gek, aardappelschillen als snack of amuse, maar als je erover nadenkt is het best logisch! Als je weleens rustieke frieten hebt gegeten waarvan de schil is meegebakken, weet je hoe lekker knapperig de schil wordt. Oja, want je kunt de schil prima eten! Zorg ervoor dat je de aardappelen goed schoonmaakt, ze komen natuurlijk uit de grond, maar daarna is aardappelschil gewoon eetbaar.

Knapperige snack

Als je aardappelen hebt geschild voor een gerecht, houd dan de aardappelschillen apart en gooi ze niet weg. Doe ze in een kom met een beetje olie en zout en doe ze 20 à 30 minuten in een oven op 200 °C totdat ze lekker knapperig zijn. Schep tussendoor even om. Je kunt de schillen ook in de Airfryer doen op 200 °C, ze zullen in 17 à 20 minuten gaar en knapperig zijn. Serveer de knapperige schillen met een sausje naar keuze als bijgerecht of snoep ze alvast tijdens het koken. Op deze manier voorkom je onnodige verspilling. Daarnaast zitten de meeste vitaminen en mineralen van een aardappel in de schil, zoals eiwitten, vitamine C en ijzer. 

Variaties

Gek op deze knapperige snack? Dan kun je eindeloos variëren met smaken en kruiden. Voeg eens wat knoflook of verse kruiden toe of kies voor paprikapoeder. Probeer, proef en ontdek om welke manier jij deze aardappelschilfrieten het lekkerst vindt.

Lees ook: Recept: knoflookchampignons

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: CookingLight | Beeld: Pxhere