Desy

Zo eet je een tompoes zonder te knoeien

Een tompoes is heerlijk, vooral met Koningsdag eten we ze naar hartelust, maar ook tijdens de andere maanden van het jaar gaat het gebakje er wel in. Wel jammer dat de zoete lekkernijen vaak zorgen voor een heleboel geknoei. Hoe kun je de lekkernij nu eten zonder plakkerige vingers?

Je zult het niet geloven, maar er zijn maar liefst zes manieren om een tompoes te eten.

1. Alles apart

Eet, om geknoei te voorkomen, alle onderdelen van de tompoes apart van elkaar op. Gaat wel ten koste van de smaak, maar voorkomt een heleboel troep.

2. Uit elkaar halen

Haal de bovenste laag van de tompoes eraf en verdeel de vulling over beide helften. Nu kun je de tompoes als een cracker eten!

3. Op z’n kant

Leg de tompoes op zijn zij als je hem wilt gaan eten. Op deze manier kun je een vork erin steken zonder dat de vulling eruit floept.

4. Loodrecht 

Prik met je vork loodrecht in het glazuur en beweeg nu voorzichtig met de vork naar links en rechts zodat je door de bovenste laag heen snijdt. Nu kun je de tompoes eten zonder de vulling te verpesten.

5. Boven en onder

Haal de bovenkant van de tompoes af en leg deze onder de onderkant. Nu kun je alle lagen in één keer eten zonder een lekker stukje van de tompoes te laten liggen.

6. Vierkantjes

Hak met je vork heel voorzichtig kleine vierkantjes uit de tompoes zodat je deze met je vork op kunt prikken en op kunt eten.

Lees ook: Zo maak je heerlijke oranje tompoezen voor Koningsdag

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Algont, Wikimedia Commons