25 april 2018
Tjitske

Opgepast: breng tartaar van deze supermarkten terug

Opnieuw is de gevaarlijke listeriabacterie gevonden in supermarktvlees. De bacterie veroorzaakt allerhande ziektes en is met name zeer gevaarlijk voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen. Deze keer is de bacterie gevonden in tartaar, wat extra gevaarlijk is omdat je dit natuurlijk rauw eet!

Supermarkten

De bacterie is nu gevonden in tartaar van de DekaMarkt en de Dirk. Bij de DekaMarkt betreft het de Slagers Beste tartaar met een houdbaarheidsdatum van 29 april. Bij de Dirk gaat het om de tartaar met als houdbaarheidsdatum 30 april. Heb je deze tartaar gekocht? Dan is het belangrijk dat je deze niet eet! Je kunt het vlees terugbrengen naar de supermarkt en je geld terugkrijgen.

Listeriabacterie

De listeriabacterie kan tot ernstige gezondheidsklachten leiden. Vooral mensen met een lage weerstand zijn hier zeer vatbaar voor, zoals ouderen, kinderen en zwangere vrouwen. Bovendien kan de bacterie bij de laatste groep kan het zelfs tot miskramen leiden. Daarnaast kun je er bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking van krijgen. Oppassen dus!

Lees ook: Kun je een hamburger veilig eten als-ie nog wat rood vanbinnen is?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lindanieuws | Beeld: Videostill, Collage Kookfans