Sara Bergsma

Maak van je vlucht een culinaire (vlieg)reis!

Terwijl je op duizenden meters hoogte door de wolken zweeft, is er één ding dat je reiservaring kan maken of breken: het vliegtuigvoedsel. In de realiteit hoef je er helaas vaak niet al te veel van te verwachten. Daarom zetten wij een aantal tips op een rijtje om vliegtuigvoedsel beter te laten smaken. 

1. Reserveer goede plekken

Wanneer je een langere vlucht maakt en een warme maaltijd voorgeschoteld krijgt, loont het om vooraf een stoel aan de voor- of achterkant van het vliegtuig te reserveren. Waarom? Omdat daar de maaltijden worden bereid en opgewarmd. En hoe dichter je bij de keuken zit, hoe sneller je dus kunt genieten van je maaltijd. Bovendien vergroot dit je keuzemogelijkheden, aangezien alle menu-opties nog beschikbaar zijn.

2. Neem eigen smaakmakers mee

Wie regelmatig vliegt, weet dat het eten in het vliegtuig nogal smaakloos kan zijn. Het is dan ook verbazingwekkend wat een beetje extra zout en peper kunnen doen. Mocht je zelf een voorkeur hebben voor bepaalde (gedroogd) kruiden? Dan kun je deze natuurlijk ook meenemen. Basilicum kan bijvoorbeeld een verrijking zijn in veel verschillende gerechten. Het zijn de kleine details die het verschil kunnen maken in je eetervaring hoog in de lucht.

3. Kies voor vers

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar vers voedsel is vaak lekkerder. Biedt de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld broodjes aan van een leverancier die goed bekend staat, dan doe je er goed aan om één van die opties te kiezen.

Soms kun je ook zelf een maaltijd het vliegtuig in meenemen. Check van te voren wel even of dit is toegestaan op jouw vlucht. Maak thuis bijvoorbeeld een lekkere sandwich en neem het mee in een Tupperware bakje. Ook op het vliegveld kun je makkelijk een verse maaltijd scoren, maar dan betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs.

4. Simpel, maar o zo lekker

Vaak kun je, zowel op lange- als korte vluchten, wel een kop instant noodles bestellen. Deze noedels zijn dan wellicht geen culinair hoogstandje, maar ze smaken wel altijd goed. Het mooie eraan is dat je precies weet wat je kunt verwachten, in tegenstelling tot andere vliegtuigmaaltijden.

Ook lekker: Wil je koken voor je hond? Dit moet je weten

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock