Tjitske

Een theezakje bij de vuile vaat… Superhandig!

Thee, wij kunnen het de hele dag wel doordrinken. En de rest van de wereld ook wel, als je kijkt naar het feit dat thee het op één na meest gedronken drankje op de wereld is. Wij drinken het warme drankje in ieder geval bij de vleet, maar gooiden ons theezakje voorheen altijd meteen weg. Na het zien van dit trucje niet meer!

Dat een theezakje dit kan doen.

Thee

Een lekker kopje thee kan altijd. Bij het ontbijt, tussendoor of ‘s avonds op de bank. Vooral in de wintermaanden grijpen wij al snel naar onze favoriete mok voor een lekker kalmerend kopje thee. Veel mensen drinken het in plaats van koffie, want vooral in zwarte thee zit ook gewoon cafeïne. Meestal gooien we onze theezakjes na gebruik weg, want wat moet je er mee. Voortaan doen we dat niet meer!

Ontvettend

Thee heeft heel veel helende eigenschappen op het menselijk lichaam. Zo kan het bijvoorbeeld cholesterol verlagen, obesitas tegengaan en zelfs kanker en Alzheimer kunnen remmen. Maar, wist je dat thee ook nuttig is als huishoudelijk middeltje? Thee heeft namelijk een ontvettend effect, dus het kan heel handig zijn bij het schoonmaken.

Afwassen

Vooral als je geen vaatwasser hebt is dit echt een superhandig trucje. Heb je een hele vette vaat? Doe drie theezakjes in het water met je vuile vaat en laat de het een nachtje staan. De volgende dag kan je de vaat veel gemakkelijker schoon krijgen. Theezakjes hebben een ontvettend effect, dus als je ze hun werk laat doen in het water samen met de vuile vaat gaat de afwas als een trein! Handig toch?

Lees ook: Multifunctioneel: deze acht dingen kun je allemaal met afwasmiddel doen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Videostill YouTube