Tjitske

Gepofte ui is een heerlijk gerecht bij vlees

Barbecuen, lekker! Maar vaak is het niet erg gezond. We braden vlees boven de hete kolen, en op tafel staat aardappel- en pastasalade. Heb jij behoefte aan meer groente of wil je het graag wat culinairder aanpakken? Maak dan eens gepofte ui op de barbecue. Het smaakt heelijk en past goed bij vlees. Maar voor de vegetariërs onder ons is dit ook een prima gerechtje op zich!

In een handomdraai gepofte ui.

Dit heb je nodig:

  • grote witte uien (zoveel je maar wilt)
  • aluminiumfolie
  • olijfolie
  • zout naar smaak
  • kruiden als tijm, oregano of rozemarijn
  • knoflooktenen

Zo maak je het:

  • Halveer de uien en verwijder de schil.
  • Leg stukken aluminiumfolie klaar, groot genoeg om de uien in te wikkelen. Zorg ervoor dat de glimmende kant naar boven wijst.
  • Leg de uien met de snijkant naar boven op de aluminiumfolie.
  • Besprenkel het snijvlak van de uien met wat olijfolie en strooi er wat zout en kruiden overheen.
  • Als je het lekker vindt, kun je ook een een geplet of geperst teentje knoflook aan je ui toevoegen.
  • Vouw de folie dicht en leg de pakketjes op de barbecue. Het duurt zo’n 30 tot 60 minuten totdat je ui gepoft is, dit hangt van de grootte af. Als ze zacht en mooi goudbruin gekarameliseerd zijn, dan zijn ze klaar. Genieten maar!

Lees ook: Zo maak je heerlijk mango-ijs met maar 3 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Videostill YouTube