Desy

Reken af met een vol gevoel!

Lig jij na de feestdagen met een volle buik op de bank omdat je ogen weer eens groter waren dan je maag? Dan kun jij heel veel baat hebben bij deze tips. Met maar een paar kleine aanpassingen kun jij die opgeblazen buik namelijk drastisch verminderen!

Handig voor mensen die regelmatig te veel eten.

Bewegen

Je wilt misschien het liefste op de bank ploffen met je opgeblazen buik, maar dit zal je volle gevoel niet verminderen. Je kunt namelijk beter eventjes gaan bewegen; dit bevordert de spijsvertering en helpt om je bloedsuikerspiegel te balanceren. Het voorkomt daarnaast ook dat je een opgeblazen gevoel krijgt. Ga na de maaltijd dus lekker een halfuurtje wandelen of een andere activiteit ondernemen.

Water of thee

Je hebt misschien helemaal geen zin in drinken als je buik vol zit, maar je kunt maar beter wel water drinken na het eten. Je voedsel glijdt dan makkelijker door je maag- darmstelsel, wat de spijsvertering bevordert en de stoelgang ten goede komt! Geen zin in water? Kamillethee is ook goed en heeft ook nog eens een ontspannende werking.

Pepermunt

In restaurants word je niet voor niets pepermunt aangeboden bij het afrekenen; het neutraliseert de maag (iets wat het wel kan gebruiken als je te veel hebt gegeten) en het misselijkheid en maagzuur nemen af. Je kunt een pepermuntje nemen of pepermuntthee drinken. Pas op met kauwgom: hier krijg je juist een opgeblazen gevoel van.

Balans

Heb je te veel gegeten? Dit is, zolang je dit niet iedere avond doet, helemaal geen probleem. Die extra calorieën ben je binnen een paar dagen weer kwijt. Mits je gezond eet natuurlijk! Het gaat daarom ook allemaal om balans: een keertje te veel gegeten? Drink dan de rest van de avond alleen water en doe de dagen daarna weer een beetje gezond.

Lees ook: Last van een opgeblazen buik? Met dit drankje ben je er zo vanaf

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Free Great Picture