Desy

Smoothies

Misschien een verrassing, maar evenals verse fruitsappen bevatten ook smoothies bergen met suiker. Hoewel je er bij een huisgemaakte smoothie nog voor kunt waken dat je het drankje zo suikervrij mogelijk houdt, is dat bij voorverpakte smoothies uit de supermarkt wel anders. Neem nu de smoothie met appel, aardbei en banaan van de Albert Heijn: ondanks het feit dat er geen suikers zijn toegevoegd, bevat 1 flesje van 500 milliliter nog steeds 60 gram suiker.

‘Gezonde’ dranken

Heb je de afgelopen tijd niet onder een steen geleefd, dan heb je ongetwijfeld gehoord van het mega gezonde drankje kombucha. Misschien per 100 milliliter wel lager in suiker dan bijvoorbeeld vers sap, maar nog steeds bevat een flesje van 330 milliliter 16 gram suiker. Ditzelfde geldt voor het populaire kokoswater: op zich niet ongezond, maar wees je er bewust van dat er in een pakje kokoswater van 330 milliliter ook 16 gram suiker zit.

Wat dan wel?

Maar wat moeten we dan wél drinken, zul je je afvragen? Wil je echt bijna geen suiker meer binnenkrijgen, dan doe je er goed aan je drankenpalet te beperken tot water, zwarte koffie en thee. Natuurlijk kun je alles gewoon drinken wat je wilt, maar wil je op je suikerinname letten dan doe je er goed aan niet iedere pauze naar de Starbucks te lopen voor een lekkere ijskoffie. Geniet, maar drink (zogenaamd gezonde dranken) met mate!

Pagina 2/2

Lees ook: Dit is waarom je tanden gek aanvoelen na het eten van spinazie

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Huffington Post | Beeld: Pexels