Desy

Zoveel lekkere opties voor je laatste restje yoghurt!

Je kent het vast wel: je hebt een pak yoghurt in de koelkast staan maar er zit niet meer genoeg in het pak voor nog een heel kommetje. Gooi je het dan weg? Nee, je kunt je laatste restje yoghurt nog prima gebruiken!

We geven je zeven manieren om je laatste restje yoghurt te gebruiken.

1. Cakebeslag

Voeg het laatste beetje yoghurt uit het pak toe aan je cakebeslag. Door de yoghurt zal je cake lekker vochtig en plakkerig worden. Vooral heel erg lekker bij chocoladecake! Voeg nog een beetje fruit toe en het resultaat is fantastisch.

2. Jam

Meng het restje yoghurt met een beetje jam om een lekkere zoete saus te maken. Heerlijk als topping voor op vers fruit of om over wentelteefjes en pannenkoeken heen te druppen.

3. Flatbread

Je kunt je yoghurt ook heel gebruiken om flatbread te maken. Je hebt 200 gram bloem en 250 milliliter stevige (Griekse) yoghurt nodig. Doe de bloem, yoghurt en eventueel kruiden in een grote kom en meng met een rubberen spatel tot een ruig deeg. Kneed op een met bloem bestoven oppervlak tot een zacht deeg. Verdeel in vier porties en rol iedere portie tot een bal. Dek af met plasticfolie en laat 20 minuten rijzen. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en rol het deeg uit. Bestuif een oppervlak met bloem en rol de deegballen uit tot rondjes. Vet de grillpan in met een klein beetje olijfolie en plaats het flatbread in de pan. Smeer een laagje olie op de bovenkant van het flatbread. Bak het flatbread 2 tot 3 minuten per kan tot goudbruin is en leg op een snijplank. Herhaal met de andere flatbread. Snijd in punten en serveer met een lekkere dip.

Kijk voor meer lekkere tips op de volgende pagina!

Pagina 1/2