Christel

In de magnetron

Geen zin en tijd om in de keuken te staan om je spek lekker krokant te bakken? Dan kun je ook crispy spek in de magnetron bereiden. Het is een fluitje van een cent! Lees hier hoe het precies werkt. 

Bewaar het vet

Als je spekjes in de pan bereidt, houd je altijd wat vet over. Gooi dit niet zomaar weg! Maak je pannenkoeken bijvoorbeeld extra lekker door je pannenkoeken in dit vet te bakken! Zo til je je spekpannenkoeken naar een hoger niveau. Ook is het vet erg lekker om over je verse popcorn te schenken!

Invriezen

Gebruik je niet al je spek? Lekker in de vriezer bewaren. Spek is na een paar dagen niet meer goed en lekker, behalve als je het in de vriezer bewaart. Heb je het weer nodig? Dan kun je het meteen in de pan gooien!

Pagina 2/2

Lees ook: Plakt ontbijspek bij jou ook altijd aan elkaar? Zo krijg je het makkelijk in één stuk los van elkaar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay