Christel

Dat wordt inslaan

Koffie, we zijn er dol op. We kunnen ’s ochtends niet functioneren zonder een straffe bak en consumeren het bruine goud op het werk ook continu door. Gedurende de dag genieten van een bakkie troost is erg fijn, alleen houd je er vaak wel een koffie-adem aan over. Waardoor je je soms wat bezwaard kan voelen om tegen iemand te praten. Gelukkig er een simpele truc om van die koffie-adem af te komen.

Zo voorkom je de opgetrokken neuzen.

Cafeïne

Zonder de cafeïne de dag door komen is voor sommigen behoorlijk lastig. Dat hoeft ook helemaal niet, maar daardoor kan je adem wat minder fris ruiken. Door de cafeïne wordt je speekselproductie namelijk geremd en daardoor krijg je een droge mond. Bovendien krijgen bacteriën vrijspel, omdat de zuurgraad van de koffie de pH-waarde van je mond verlaagt.

Kwaad tot erger

Als je je koffie zwart drinkt, kun je al een behoorlijke koffie-adem krijgen. Drink je je koffie echter met melk én suiker? Dan maak je je koffie-adem alleen maar erger. Door deze toevoegingen wordt het broedproces van de bacteriën versneld. Met als gevolg een nare geur die uit je mond komt.

Snack

Er is ook goed nieuws, want het is helemaal niet moeilijk om van die koffiewalm die uit je mond komt af te komen. Zet je tanden namelijk na het consumeren van een leut in een appel. Een appel bevat een bepaald enzym dat je van je koffie-adem afhelpt. Dit eenzeem stopt namelijk de aanmaak van de geurende bacteriën. Bovendien is het ook altijd belangrijk om genoeg water te drinken.

Lees ook: Dit is de meest effectieve manier om je koffiezetapparaat schoon te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels