Robby

Aubergine is een echt superfood

Het is een beetje een ondergeschoven kindje in de gemiddelde keuken: de aubergine. De meeste mensen weten niet zo goed wat ze met de paarse, vlezige vrucht aanmoeten dus laten ‘m al snel links liggen. Vrucht? Ja, aubergine is fruit, terwijl het vaak wordt bereid als groente. En het is een van de meest gezonde vruchten die je kan eten, want de zogenaamde ‘eierplant’ zit vol met vitaminen, vezels en mineralen. 

De aubergine heeft een indrukwekkende lijst gezondheidsvoordelen waardoor wij hem echt vaker in ons boodschappenmandje zullen leggen!

  • Hart: De aubergine krijgt haar donkerpaarse kleur door zogenaamde anthocyanen. Deze kleurstoffen maken het hart sterker, waardoor het nóg beter z’n best gaat doen. Ook gaat het cholesterol tegen.
  • Toiletbezoek: Als je vaak last hebt van je darmen en moeilijk naar het toilet gaat zou je eens wat vaker aubergine moeten eten. De paarse vrucht zit bomvol vezels, waardoor je spijsvertering beter gaat werken. Het is eigenlijk een soort natuurlijk laxeermiddel! Het water en de antioxidanten in de aubergine voorkomen weer het risico op ontstekingen in het spijsverteringskanaal en verlichten de obstipatie.
  • Afvallen: Wil je een paar kilo’s kwijt? De aubergine kan je daarmee helpen. Bepaalde zeepstoffen, saponinen genaamd, gaan namelijk ophoping én opname van vet tegen. Daarnaast heeft deze ‘vruchtgroente’ extreem hoge voedingswaarden en is-ie laag in koolhydraten en calorieën.
  • Bloedarmoede: De aubergine barst van het ijzer en zorgt ervoor dat je lichaam meer rode bloedcellen produceert. Goed om te eten bij bloedarmoede dus.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Wij zijn overtuigd, jij ook?

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels