09 augustus 2018

Deze schoonmaakfouten zijn snel gemaakt

Onze keukens hebben we het liefst zo schoon mogelijk. We bereiden immers al ons eten op het aanrecht, in de oven en op het gasfornuis. Er zijn genoeg handige trucs die je helpen om je keuken zo optimaal mogelijk schoon te maken. Maar wist je dat je ook schoonmaakfouten kunt maken die de smaak van je eten beïnvloeden?

Deze vijf schoonmaakfouten zorgen ervoor dat je eten minder smaakvol wordt.

Koffiezetapparaat

Het is natuurlijk goed om af en toe een doekje door het koffiezetapparaat te halen, maar dat hoeft niet met schoonmaakmiddel. Het koffiezetapparaat schoonmaken met wat warm water is voldoende. Schoonmaakmiddelen beïnvloeden namelijk de smaak van je koffie in negatieve zin. En daar zit je ’s ochtends met je verse bakje koffie niet op te wachten…

Koekenpan

Het is makkelijk om de koekenpan even af te spoelen en vervolgens in de vaatwasser te plaatsen. Helaas, maar een koekenpan kun je toch echt beter met de hand afwassen samen met een klein beetje afwasmiddel. In de vaatwasser laat de anti-aanbaklaag namelijk langzaam los waardoor je eten sneller aanbrandt. Zonde, want dit doet de smaak van je eten niet veel ten goede.

Vaatwastabletten

Als het gaat om de keuze van de vaatwastabletten die je gebruikt voor je vaatwasser kiezen we het liefst voor een variant met een frisse geur. Logisch, want de vaat komt weer fris en fruitig de vaatwasser uit. Toch zijn vaatwastabletten met een neutrale geur een veel betere optie. De sterke geur van de vaatwastabletten kunnen namelijk ook de smaak van je eten beïnvloeden. Hoe neutraler, hoe beter!

Knoflookpers

Was je de koekenpan dan toch met de hand af? Neem dan ook de knoflookpers direct mee. De vaatwasser lijkt weer de makkelijke optie om de knoflookpers snel schoon te krijgen, maar toch blijven er vaak resten knoflook in de pers achter. Gebruik je de knoflookpers vervolgens opnieuw, dan komen deze oude resten knoflook in de vers geperste knoflook terecht. Niet echt bevordelijk voor de smaak je gerechten.

Thermosbeker

Een thermosbeker is ideaal om verse koffie of thee in mee te nemen voor onderweg. Heb je alleen het idee dat naar verloop van tijd de smaak minder wordt? Dat is niet zo gek. Je kan namelijk veel beter de beker na het afwassen nog even goed afspoelen met heet water, zodat je alle zeepresten goed uit de beker verwijderd.

Lees ook: Dit bakgereedschap is het ultieme product dat je altijd al wilde hebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tips en Weetjes © | Beeld: Pexels