Maayke

De snelste manier om vieze vaatdoekjes schoon te maken

We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat vaatdoekjes een van de grootste broedplekken van bacteriën is in de keuken. De handige doekjes we dagelijks. Even afspoelen onder de (lauwwarme) kraan met een klein beetje zeep en hij is weer klaar voor gebruik. Toch verkijk je je er op hoeveel bacteriën er nog op het vaatdoekje achterblijven. En om nu elke dag een gloednieuw vaatdoekje te pakken…

Nergens voor nodig, want met deze snelle tip zijn je vaatdoekjes weer brandschoon en bacterievrij!

Schoonmaak truc

De keuken is in zijn geheel een broedplek voor bacteriën. Er wordt zelfs gezegd dat je toilet-bril schoner is dan je aanrecht (Bah!). Eén van de grootste oorzaken van deze bacteriële broedplek is dat vieze vaatdoekje. Gelukkig is het niet lastig om ‘m schoon te maken als je een magnetron in de keuken hebt. De truc is om het doekje eerst goed nat te maken voordat je deze in de magnetron legt. Als je het vaatdoekje niet goed natmaakt kan hij vlam vatten. Zet de magnetron vervolgens 2 minuten op vol vermogen aan en 99 procent van de bacteriën zullen direct het loodje leggen!

Keukensponsjes

Deze truc werkt ook voor keukensponsjes, maar let ook hierbij op dat ze echt goed schoon en nat zijn. Schuursponsjes mogen overigens absoluut niet in de magnetron. Door de metalen deeltjes in deze sponzen krijg je een heus vuurwerk in de magnetron en dat is iets wat je zeker niet wil.

Het Voedingscentrum raadt liever een andere manier aan. Deze optie zou gegarandeerd voor een schone en gezonde keuken moeten zorgen:

  • Verschoon je vaatdoekje elke dag.
  • Was de vieze vaatdoekjes op 60 graden in de wasmachine.
  • Gebruik voor echt vieze oppervlakken liever een stuk keukenrol.
  • Vervang handdoeken en theedoeken geregeld en was deze ook op 60 graden.
  • Hang natte doeken altijd even uit.
  • Schuursponsjes zijn heel onhygiënisch. Gebruik deze liever niet en kies voor een afwasborstel.

Lees ook: Waarom smaken salades en ijsjes lekkerder met warm weer? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: MargrietVoedingscentrum | Beeld: Kookfans©