Christel

Aha, zo zit het dus.

De een vindt rode paprika’s lekkerder, een ander geeft de voorkeur aan de groene variant en weer een ander proeft geen verschil. Hoe zit de vork precies in de steel? Want wat is precies het verschil tussen deze paprika’s?

Het zijn allemaal vitamineknallers, maar ze verschillen in meer dingen dan alleen maar in kleur.

We beginnen bij het begin

Zowel de gele als oranje en rode paprika zijn allemaal in het begin groen van kleur. Het zijn dus allemaal dezelfde paprika’s. Alleen wordt de ene paprika geel zodra-ie rijp is en de anderen worden rood of oranje. De ene smaakmaker heeft dus meer tijd gekregen om te rijpen dan de andere, maar dat is niet het enige verschil.

Smaak

Goed, de een vindt de rode paprika lekkerder dan de ander. Is dat terecht. Ja, zeker! Naarmate het rijpingsproces vordert verandert niet alleen de kleur, maar ook de smaak van de groente. Als je een smaaktest zal uitvoeren, kom je er achter dat de groene paprika een bittere smaak heeft vergeleken met de andere paprika’s. De rode en oranje paprika’s zijn wat zoeter en de gele zit ertussenin.

Vitamines

Maakt het qua vitamines ook uit welke paprika je door je eten wilt doen? Yes, dat ook. De rode en oranje variant bevatten bètacaroteen, een stofje dat van nature in rode en oranje etenswaren zit. Krijg je dit stofje binnen? Dan zet je lichaam dit om in vitamine A en dat zorgt ervoor dat je weerstand wordt verhoogd. De gele paprika bevat minder vitamine A, maar wel meer vitamine C dan de groene variant. De groene paprika bevat daarentegen veel vitamine K en vezels.

Lees ook: Heerlijke lunchtip: gevulde paprika met ei uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay