Maayke

Welke banaan is gezonder?

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur als het gaat om de rijpheid van de banaan. Heb je liever dat jouw banaan nog geel-groen van kleur is en de vrucht zelf wat harder is? Of mag jouw banaan juist wel wat rijper en zachter van textuur zijn? Mocht je voor de beste en meest gezonde optie willen gaan, dan hebben wij hier het antwoord voor je. 

Zo kunnen we ons favoriete gele vrucht het beste eten.

Rijpproces

De meningen verschillen nog vaak over rijpe of juist onrijpe bananen. Gelukkig is nu aan de hand van een wetenschappelijk onderzoek voor eens en altijd het juiste antwoord de wereld is gebracht. Om bij het begin te beginnen, een banaan wordt steeds donkerder en zoeter naarmate hij rijpt. De enzymen in deze gele vrucht zorgen voor de rijping; tijdens het rijpingsproces wordt het zetmeel omgezet in fruitsuiker. Dit maakt de banaan zoeter.

Wat is nu beter?

Uit Japans wetenschappelijk onderzoek is nu gebleken dat de rijpe variant veel meer antioxidanten bevat dan een onrijpe, groene banaan. Geloof het of niet, maar hoe meer donkere plekken jouw favoriet stukje fruit bevat, hoe beter hij zal zijn voor je immuunsysteem. Daarnaast toont het onderzoek aan dat rijpere bananen meerdere stoffen bevatten die kwaadaardige cellen kunnen tegengaan. Voortaan lekker voor de zoete, rijpe bananen gaan dus!

Lees ook: Er is een nieuwe bananensoort op de markt die je met schil en al kunt eten!

Deze tip bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels